versleten sneakersAls ouders kennen we dat schrikmoment allemaal: je hebt net gloednieuwe schoenen voor je kind gekocht en na een middagje spelen zitten ze al weer onder de modder en viezigheid. Een zinloze reactie eigenlijk, want je kinderen hebben schoenen nou eenmaal om lekker buiten mee te ravotten en te spelen. Opvoeders van iets oudere kinderen merken daarentegen dat hun kroost vaak veel zuiniger is op nieuwe sneakers, die vormen immers een mooi wapen om indruk mee te maken om hun vrienden. Maar helaas voor ouders die denken dat hun kinderen die rotzooifase voorbij zijn, er is namelijk een nieuwe trend. Nieuwe schoenen horen er namelijk niet meer als nieuw uit te zien, maar juist alsof ze al maanden gedragen zijn!

Een voor de hand liggende oplossing is om dan maar tweedehands schoenen te kopen, maar uiteraard zijn niet alle kinderen daarvan gecharmeerd. Voor ouders die bang zijn dat hun kids nu allerlei fratsen gaan uithalen om de schoenen zo snel mogelijk te laten slijten is er nu een handige oplossing. De schoenen worden daarbij niet beschadigd, maar ze zien er wel uit zoals dat volgens de jeugd van tegenwoordig zou moeten.

Laat je kinderen er bijvoorbeeld eerst eens lekker door de modder lopen om dat oogverblindende wit wat minder op te laten vallen. Gaan je kinderen al uit? Perfect, een avondje naar de disco of een feesttent zorgt helemaal snel voor een oude look. Het resultaat is daarna misschien wel wat veel van het goede, dus gooi de sneakers vervolgens een keer in de wasmachine. Het meeste vuil zal eraf gaan en tegelijkertijd krijgt het schoeisel een wat stuggere look. Wie voor het grootste effect gaat kan de sneakers ook nog met schuurpapier te lijf gaan, maar daarmee beschadig je het materiaal natuurlijk wel.

TIP; koop een paar goedkope sneakers bij Scapino en daarmee zorg je er voor dat je minder strikt hoeft om te kijken naar de status van de schoenen van je kinderen. Zo kun je kijken wat het resultaat naar verloop van tijd is, en vormt het een minder groot probleem als je vrij snel nieuwe schoenen moet kopen. Dit type schoenen blijven immers wel kwalitatief goede sneakers en daarmee kunnen uiteindelijk kosten worden bespaard.

Tot slot is de beste manier toch wel om de schoenen vooral veel te dragen. Hiermee krijgen ze het snelst die street fashion look. Zo kun je dus ook van je goedkopere trendy sneakers nog hippere en stoerdere sneakers maken.