zelf-kleding-reparerenDe vraag van iedere moeder: “Hoe kun je besparen op kinderkleding zonder het spaarvarken van je kind te kapot te slaan?”

De economische crisis treft ons bijna allemaal. Hogere vaste lasten, verhoogde btw-tarieven, het geld vliegt je portemonnee uit. Op een boel zaken valt te besparen. Zo ook op de kleding van je kinderen. Hier volgen een paar tips en trucs. Denk bijvoorbeeld eens aan ruilen.

Organiseer met je vriendinnen eens een avondje waar je de kinderkleding die je overhebt, meeneemt. Iedereen kan dan iets leuks uitzoeken en kan de garderobe van de kinderen weer bijvullen. Leuk om weer iets nieuws te hebben dat je weer kunt combineren met dingen die je nog hebt hangen. Tegelijkertijd is het een gezellig avondje om weer eens bij te kletsen.

Een andere tip is het zelf maken van kinderkleding. Dit is niet aan iedereen gegeven natuurlijk. Je moet wel een béétje handig zijn. Maar aan de andere kant, de naaimachines van tegenwoordig hebben heel veel functies en zijn helemaal niet zo duur meer. Zo is het niet zo moeilijk meer. Op de markt kun je leuke stofjes kopen.

Ontdek de crea Bea in jezelf! Een andere praktische truc is ‘tegen het seizoen in’ te kopen. Dit houdt in dat jij je slag slaat als de uitverkoop op zijn hoogtepunt is en de kleding voor een prikkie de deur uit gaat. Zwemkleding bijvoorbeeld kan je dan bijna voor niets kopen. Of wat dacht je van een paar leuke shorts of t-shirts? Neem voor de zekerheid wel een grotere maat. Je kleine meid of jongen is volgend seizoen natuurlijk wel weer een stukje groter gegroeid. Natuurlijk is tweedehands kinderkleding ook een prima alternatief voor nieuwe kleding. En je bespaart meestal wel de helft in vergelijking met nieuwe kleding.