Twee keer per jaar wordt in Amsterdam de kinderkledingbeurs De Kleine Fabriek gehouden. Hier presenteren de grote kinderkledingmerken hun nieuwe collecties. Maar ook nieuwe, nog niet echt doorgebroken merken, krijgen hier de kans om zich voor te stellen aan het grote publiek.

De eerste editie van De Kleine Fabriek vond plaats in de zomer van 2005. In eerste instantie werd de beurs gezien als het kleine zusje van De Modefabriek. Deze modevakbeurs wordt sinds jaar en dag gehouden voor mode voor volwassenen. Maar De Kleine Fabriek is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol, internationaal event op het gebied van kinderkleding.

Het belangrijkste doel van de beurs is twee keer per jaar een podium te geven aan de beste kinderkledingmerken en een creatieve en inspirerende ontmoetingsplaats voor inkopers te realiseren. Sinds enkele jaren is de beurs uitgebreid met lifestyle producten voor kinderen. De Kleine Fabriek is niet alleen een beurs, maar ook een ervaring. Elk modemerk maakt iets bijzonders van zijn stand en haalt hiervoor alles uit de kast. Daarnaast is er als je even wilt pauzeren, lekker eten en drinken. En ook aan de kinderen is gedacht. Elke keer wordt iets speciaals voor ze georganiseerd. Zo is er eens een complete kermis nagebouwd.