0580210401002Niet alleen groene stroom of biologisch eten zijn trends op het moment. Ook op het gebied van kleding is ‘groen’ de trend. Ook bij kinderkleding is er een vergrote interesse voor het milieu en duurzaam produceren zichtbaar. Het aantal groene kinderkledingmerken groeit dan ook.

Op de laatste editie van de negenmaanden-beurs was deze trend ook zichtbaar. Hier was een Puur Baby Plaza ingericht. Allerlei merken op het gebied van duurzame en biologische kinderproducten presenteerden zich. Veel toekomstige ouders zijn geïnteresseerd in gezonde producten voor hun kinderen die met oog voor milieu zijn gemaakt. Maar niet alleen door te kiezen voor verantwoord geproduceerde kleding kun je je steentje bijdragen aan een goed milieu. Ook door andere keuzes te maken, kun je ‘groen’ bezig zijn.

In Amsterdam is bijvoorbeeld het kledingruilevent ‘Krijg de Kleren’ georganiseerd. Hier kun je je miskoop of te kleine kleren ruilen. Zo maak je een ander en jezelf blij en belast je het milieu minder. De productie van kleding is namelijk één van de meest vervuilende industrieën. Met ‘Krijg de Kleren’ wordt beoogd het grote publiek wat groener te laten consumeren en overconsumptie tegen te gaan.

Maar denk ook eens aan tweedehandskleding. Vintage is ook heel milieuvriendelijk. Omdat kleding een tweede kans krijgt, hoeft er minder geproduceerd te worden. En tweedehands betekent al lang niet meer oud en versleten. Je kunt tweedehands juist vaak mooie kinderkleding van de bekende merken tegen een heel lage prijs kopen. Ga dus voor ‘groen’, ook bij kinderkleding!