Dromelijntje – Tweede Hands Kinderkleding

Droom weg met de mooiste (2e hands) kinderkleertjes

Dromelijntje – Tweede Hands Kinderkleding

Archives for Blog

Nieuwe schoenen met een oude look

versleten sneakersAls ouders kennen we dat schrikmoment allemaal: je hebt net gloednieuwe schoenen voor je kind gekocht en na een middagje spelen zitten ze al weer onder de modder en viezigheid. Een zinloze reactie eigenlijk, want je kinderen hebben schoenen nou eenmaal om lekker buiten mee te ravotten en te spelen. Opvoeders van iets oudere kinderen merken daarentegen dat hun kroost vaak veel zuiniger is op nieuwe sneakers, die vormen immers een mooi wapen om indruk mee te maken om hun vrienden. Maar helaas voor ouders die denken dat hun kinderen die rotzooifase voorbij zijn, er is namelijk een nieuwe trend. Nieuwe schoenen horen er namelijk niet meer als nieuw uit te zien, maar juist alsof ze al maanden gedragen zijn!

Een voor de hand liggende oplossing is om dan maar tweedehands schoenen te kopen, maar uiteraard zijn niet alle kinderen daarvan gecharmeerd. Voor ouders die bang zijn dat hun kids nu allerlei fratsen gaan uithalen om de schoenen zo snel mogelijk te laten slijten is er nu een handige oplossing. De schoenen worden daarbij niet beschadigd, maar ze zien er wel uit zoals dat volgens de jeugd van tegenwoordig zou moeten.

Laat je kinderen er bijvoorbeeld eerst eens lekker door de modder lopen om dat oogverblindende wit wat minder op te laten vallen. Gaan je kinderen al uit? Perfect, een avondje naar de disco of een feesttent zorgt helemaal snel voor een oude look. Het resultaat is daarna misschien wel wat veel van het goede, dus gooi de sneakers vervolgens een keer in de wasmachine. Het meeste vuil zal eraf gaan en tegelijkertijd krijgt het schoeisel een wat stuggere look. Wie voor het grootste effect gaat kan de sneakers ook nog met schuurpapier te lijf gaan, maar daarmee beschadig je het materiaal natuurlijk wel.

TIP; koop een paar goedkope sneakers bij Scapino en daarmee zorg je er voor dat je minder strikt hoeft om te kijken naar de status van de schoenen van je kinderen. Zo kun je kijken wat het resultaat naar verloop van tijd is, en vormt het een minder groot probleem als je vrij snel nieuwe schoenen moet kopen. Dit type schoenen blijven immers wel kwalitatief goede sneakers en daarmee kunnen uiteindelijk kosten worden bespaard.

Tot slot is de beste manier toch wel om de schoenen vooral veel te dragen. Hiermee krijgen ze het snelst die street fashion look. Zo kun je dus ook van je goedkopere trendy sneakers nog hippere en stoerdere sneakers maken.

‘Groene’ kinderkleding: trending topic

0580210401002Niet alleen groene stroom of biologisch eten zijn trends op het moment. Ook op het gebied van kleding is ‘groen’ de trend. Ook bij kinderkleding is er een vergrote interesse voor het milieu en duurzaam produceren zichtbaar. Het aantal groene kinderkledingmerken groeit dan ook.

Op de laatste editie van de negenmaanden-beurs was deze trend ook zichtbaar. Hier was een Puur Baby Plaza ingericht. Allerlei merken op het gebied van duurzame en biologische kinderproducten presenteerden zich. Veel toekomstige ouders zijn geïnteresseerd in gezonde producten voor hun kinderen die met oog voor milieu zijn gemaakt. Maar niet alleen door te kiezen voor verantwoord geproduceerde kleding kun je je steentje bijdragen aan een goed milieu. Ook door andere keuzes te maken, kun je ‘groen’ bezig zijn.

In Amsterdam is bijvoorbeeld het kledingruilevent ‘Krijg de Kleren’ georganiseerd. Hier kun je je miskoop of te kleine kleren ruilen. Zo maak je een ander en jezelf blij en belast je het milieu minder. De productie van kleding is namelijk één van de meest vervuilende industrieën. Met ‘Krijg de Kleren’ wordt beoogd het grote publiek wat groener te laten consumeren en overconsumptie tegen te gaan.

Maar denk ook eens aan tweedehandskleding. Vintage is ook heel milieuvriendelijk. Omdat kleding een tweede kans krijgt, hoeft er minder geproduceerd te worden. En tweedehands betekent al lang niet meer oud en versleten. Je kunt tweedehands juist vaak mooie kinderkleding van de bekende merken tegen een heel lage prijs kopen. Ga dus voor ‘groen’, ook bij kinderkleding!

De Kleine fabriek: kinderkleding op z’n mooist

Twee keer per jaar wordt in Amsterdam de kinderkledingbeurs De Kleine Fabriek gehouden. Hier presenteren de grote kinderkledingmerken hun nieuwe collecties. Maar ook nieuwe, nog niet echt doorgebroken merken, krijgen hier de kans om zich voor te stellen aan het grote publiek.

De eerste editie van De Kleine Fabriek vond plaats in de zomer van 2005. In eerste instantie werd de beurs gezien als het kleine zusje van De Modefabriek. Deze modevakbeurs wordt sinds jaar en dag gehouden voor mode voor volwassenen. Maar De Kleine Fabriek is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol, internationaal event op het gebied van kinderkleding.

Het belangrijkste doel van de beurs is twee keer per jaar een podium te geven aan de beste kinderkledingmerken en een creatieve en inspirerende ontmoetingsplaats voor inkopers te realiseren. Sinds enkele jaren is de beurs uitgebreid met lifestyle producten voor kinderen. De Kleine Fabriek is niet alleen een beurs, maar ook een ervaring. Elk modemerk maakt iets bijzonders van zijn stand en haalt hiervoor alles uit de kast. Daarnaast is er als je even wilt pauzeren, lekker eten en drinken. En ook aan de kinderen is gedacht. Elke keer wordt iets speciaals voor ze georganiseerd. Zo is er eens een complete kermis nagebouwd.

Wat te doen met je oude kinderkleding?

Als moeder zijnde van twee kinderen kan ik er maar niet over uit hoe snel mijn kids groeien. De tijd vliegt voorbij en het lijkt nog gister alsof ze helemaal afhankelijk van mij waren. Helaas gaan ze beiden nu tegenwoordig naar school en komen ze alleen in de pauze naar huis om snel even een boterham te eten.

Ondertussen groeien ze als kool en dus ook uit hun kleren. Ik heb twee kasten vol met kinderkleding die er goed uitziet, maar helaas niet meer past. Weggooien is zonde dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Via, via kwam ik op een artikel waar werd geadverteerd voor een Tweedekansbeurs. Met andere woorden, een beurs waar tweedehands kleding en spullen worden verkocht.

bennekom
Deze Tweedekansbeurs wordt op 22 en 23 maart georganiseerd in Bennekom. Deze beurs is de ideale mogelijkheid om je kinderkleding kwijt te raken. Niet alleen gooi je niet onnodig kleding weg, daarnaast houd je er ook nog een leuk centje aan over. Mocht jij ook kleding op de beurs willen verkopen meld je dan aan via www.beurs-bennekom.nl.

Ik ben er zeker te vinden, jullie ook? Of hebben jullie nog kleren die jullie graag willen verkopen? Laat het me dan weten.

Het is weer voorjaar, trends in kinderkleding

Nu het weer voorjaar wordt, is het tijd om de kledingkast van je kind eens grondig onder handen te nemen. Alle winterkleren kunnen naar zolder of als ze niet meer passen, in een zak voor de kringloopwinkel. Weg met die sneeuwlaarzen, sjaals en mutsen.

Dia22

Tijd voor een frisse wind en vrolijke kleuren. Want dat is dé trend voor de kinderkleding voor dit voorjaar. Het mag weer kleurrijk zijn. Broeken voor de jongens en de meisjes in knalgeel, vrolijk groen en knetterroze. Maar ook de pasteltinten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Jeans in mooie poedertinten en topjes in zachte kleurtjes.

Dat is weer eens wat anders dan de harde kleuren die we de laatste jaren gewend waren. En zoals we ook op catwalks van de grote ontwerpers zagen, bloemenprints zijn dit voorjaar en deze zomer helemaal hip. Voor de meisjes zijn er lieve jurkjes in bloemendessins. Hier wordt je vrolijk van! Voor de jongens is kleur ook helemaal in. Broeken in felle kleuren, gecombineerd met tops met vrolijke prints. En voor als je durft, een sjaaltje om je nek. Helemaal af is het met stoere zonnebril op je neus. Ook de zwemkleding voor kinderen kent trends. Deze zomer zie je voor de meiden bikini’s en badpakken met ruches en bloemetjes. En voor de jongens is de retro-zwembroek helemaal hip. Net iets langer en wat strakker gesneden. Laat de zomer nu maar komen!

Waarom merkkleding voor kinderen?

Tegenwoordig zie ik steeds vaker jonge kinderen in merkkleding lopen. Als ik het heb over merkkleding heb ik het over schoentjes van UGGS, broekjes van Tommy Hillfiger, shirtjes van Lacoste, jasjes van Burberry en petjes van Prada. Als je alles bij elkaar optelt kom je op meer dan €250,- uit terwijl het lieve kleutertje geen benul heeft van de waarde van de kleding. Niet alleen ik vraag me af waarom, op het internet zijn er diverse forums te vinden waarin mensen zich openlijk afvragen waarom.

kinderkledingWaren het vroeger voornamelijk tieners die fan waren van merkkleding, tegenwoordig willen ook de kleintjes er het liefst bijlopen als kleine ‘moviestars’. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat maar liefst 2/3 van de Nederlandse ouders geeft aan dat hun kinderen een mix draagt van merkkleding met niet- merkkleding. Met name de gezinnen met hogere inkomens geven aan hun kinderen vaak te kleden in merkkleding. Maar waarom willen mensen nu eigenlijk zo graag merkkleding dragen? Na diverse onderzoeken te hebben gelezen ben ik tot de volgende conclusies gekomen.

  1. Het dragen van merkkleding kan bijdragen aan het behalen van je doelen. Mensen kijken nog steeds niet vaker dan de buitenkant. Er wordt daarom gelet op de kleding die je draagt en merkkleding wordt geassocieerd met succes en status.
  2. Verder worden kinderen in merkkleding gestoken doordat ze dan unieke kleding dragen waardoor ze opvallen. Er zullen weinig tot geen kinderen in dezelfde kleding rond lopen. Ook hier komt in principe neer op status.
  3. De kwaliteit van merk kleding, veel ouders hebben ook aangegeven dat ze hun kinderen graag zien lopen in merkkleding vanwege de kwaliteit. Doordat de kleding duurder zijn zou het kwaliteit van de kleding tevens beter zijn.

Persoonlijk ben ik van mening dat kinderen kleren moeten dragen waar ze mee kunnen doen wat ze willen zonder dat ze zich schuldig hoeven te voelen. Mijn kinderen ravotten voornamelijk in kleding van de H&M, eerlijk is eerlijk de kwaliteit mag dan niet je-van-het zijn. Ik vind het dan ook geen ramp als er een scheur in een broek zit of als er weer eens een beker ranja om is gegaan en daardoor het t-shirt verpest is. Draagt uw kind merkkleding? Wat vind u van dit artikel?

Hoe kun je besparen op kinderkleding?

zelf-kleding-reparerenDe vraag van iedere moeder: “Hoe kun je besparen op kinderkleding zonder het spaarvarken van je kind te kapot te slaan?”

De economische crisis treft ons bijna allemaal. Hogere vaste lasten, verhoogde btw-tarieven, het geld vliegt je portemonnee uit. Op een boel zaken valt te besparen. Zo ook op de kleding van je kinderen. Hier volgen een paar tips en trucs. Denk bijvoorbeeld eens aan ruilen.

Organiseer met je vriendinnen eens een avondje waar je de kinderkleding die je overhebt, meeneemt. Iedereen kan dan iets leuks uitzoeken en kan de garderobe van de kinderen weer bijvullen. Leuk om weer iets nieuws te hebben dat je weer kunt combineren met dingen die je nog hebt hangen. Tegelijkertijd is het een gezellig avondje om weer eens bij te kletsen.

Een andere tip is het zelf maken van kinderkleding. Dit is niet aan iedereen gegeven natuurlijk. Je moet wel een béétje handig zijn. Maar aan de andere kant, de naaimachines van tegenwoordig hebben heel veel functies en zijn helemaal niet zo duur meer. Zo is het niet zo moeilijk meer. Op de markt kun je leuke stofjes kopen.

Ontdek de crea Bea in jezelf! Een andere praktische truc is ‘tegen het seizoen in’ te kopen. Dit houdt in dat jij je slag slaat als de uitverkoop op zijn hoogtepunt is en de kleding voor een prikkie de deur uit gaat. Zwemkleding bijvoorbeeld kan je dan bijna voor niets kopen. Of wat dacht je van een paar leuke shorts of t-shirts? Neem voor de zekerheid wel een grotere maat. Je kleine meid of jongen is volgend seizoen natuurlijk wel weer een stukje groter gegroeid. Natuurlijk is tweedehands kinderkleding ook een prima alternatief voor nieuwe kleding. En je bespaart meestal wel de helft in vergelijking met nieuwe kleding.