Dromelijntje – Tweede Hands Kinderkleding

Droom weg met de mooiste (2e hands) kinderkleertjes

Dromelijntje – Tweede Hands Kinderkleding

Archives for 2e hands

Nieuwe schoenen met een oude look

versleten sneakersAls ouders kennen we dat schrikmoment allemaal: je hebt net gloednieuwe schoenen voor je kind gekocht en na een middagje spelen zitten ze al weer onder de modder en viezigheid. Een zinloze reactie eigenlijk, want je kinderen hebben schoenen nou eenmaal om lekker buiten mee te ravotten en te spelen. Opvoeders van iets oudere kinderen merken daarentegen dat hun kroost vaak veel zuiniger is op nieuwe sneakers, die vormen immers een mooi wapen om indruk mee te maken om hun vrienden. Maar helaas voor ouders die denken dat hun kinderen die rotzooifase voorbij zijn, er is namelijk een nieuwe trend. Nieuwe schoenen horen er namelijk niet meer als nieuw uit te zien, maar juist alsof ze al maanden gedragen zijn!

Een voor de hand liggende oplossing is om dan maar tweedehands schoenen te kopen, maar uiteraard zijn niet alle kinderen daarvan gecharmeerd. Voor ouders die bang zijn dat hun kids nu allerlei fratsen gaan uithalen om de schoenen zo snel mogelijk te laten slijten is er nu een handige oplossing. De schoenen worden daarbij niet beschadigd, maar ze zien er wel uit zoals dat volgens de jeugd van tegenwoordig zou moeten.

Laat je kinderen er bijvoorbeeld eerst eens lekker door de modder lopen om dat oogverblindende wit wat minder op te laten vallen. Gaan je kinderen al uit? Perfect, een avondje naar de disco of een feesttent zorgt helemaal snel voor een oude look. Het resultaat is daarna misschien wel wat veel van het goede, dus gooi de sneakers vervolgens een keer in de wasmachine. Het meeste vuil zal eraf gaan en tegelijkertijd krijgt het schoeisel een wat stuggere look. Wie voor het grootste effect gaat kan de sneakers ook nog met schuurpapier te lijf gaan, maar daarmee beschadig je het materiaal natuurlijk wel.

TIP; koop een paar goedkope sneakers bij Scapino en daarmee zorg je er voor dat je minder strikt hoeft om te kijken naar de status van de schoenen van je kinderen. Zo kun je kijken wat het resultaat naar verloop van tijd is, en vormt het een minder groot probleem als je vrij snel nieuwe schoenen moet kopen. Dit type schoenen blijven immers wel kwalitatief goede sneakers en daarmee kunnen uiteindelijk kosten worden bespaard.

Tot slot is de beste manier toch wel om de schoenen vooral veel te dragen. Hiermee krijgen ze het snelst die street fashion look. Zo kun je dus ook van je goedkopere trendy sneakers nog hippere en stoerdere sneakers maken.

‘Groene’ kinderkleding: trending topic

0580210401002Niet alleen groene stroom of biologisch eten zijn trends op het moment. Ook op het gebied van kleding is ‘groen’ de trend. Ook bij kinderkleding is er een vergrote interesse voor het milieu en duurzaam produceren zichtbaar. Het aantal groene kinderkledingmerken groeit dan ook.

Op de laatste editie van de negenmaanden-beurs was deze trend ook zichtbaar. Hier was een Puur Baby Plaza ingericht. Allerlei merken op het gebied van duurzame en biologische kinderproducten presenteerden zich. Veel toekomstige ouders zijn geïnteresseerd in gezonde producten voor hun kinderen die met oog voor milieu zijn gemaakt. Maar niet alleen door te kiezen voor verantwoord geproduceerde kleding kun je je steentje bijdragen aan een goed milieu. Ook door andere keuzes te maken, kun je ‘groen’ bezig zijn.

In Amsterdam is bijvoorbeeld het kledingruilevent ‘Krijg de Kleren’ georganiseerd. Hier kun je je miskoop of te kleine kleren ruilen. Zo maak je een ander en jezelf blij en belast je het milieu minder. De productie van kleding is namelijk één van de meest vervuilende industrieën. Met ‘Krijg de Kleren’ wordt beoogd het grote publiek wat groener te laten consumeren en overconsumptie tegen te gaan.

Maar denk ook eens aan tweedehandskleding. Vintage is ook heel milieuvriendelijk. Omdat kleding een tweede kans krijgt, hoeft er minder geproduceerd te worden. En tweedehands betekent al lang niet meer oud en versleten. Je kunt tweedehands juist vaak mooie kinderkleding van de bekende merken tegen een heel lage prijs kopen. Ga dus voor ‘groen’, ook bij kinderkleding!

Wat te doen met je oude kinderkleding?

Als moeder zijnde van twee kinderen kan ik er maar niet over uit hoe snel mijn kids groeien. De tijd vliegt voorbij en het lijkt nog gister alsof ze helemaal afhankelijk van mij waren. Helaas gaan ze beiden nu tegenwoordig naar school en komen ze alleen in de pauze naar huis om snel even een boterham te eten.

Ondertussen groeien ze als kool en dus ook uit hun kleren. Ik heb twee kasten vol met kinderkleding die er goed uitziet, maar helaas niet meer past. Weggooien is zonde dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Via, via kwam ik op een artikel waar werd geadverteerd voor een Tweedekansbeurs. Met andere woorden, een beurs waar tweedehands kleding en spullen worden verkocht.

bennekom
Deze Tweedekansbeurs wordt op 22 en 23 maart georganiseerd in Bennekom. Deze beurs is de ideale mogelijkheid om je kinderkleding kwijt te raken. Niet alleen gooi je niet onnodig kleding weg, daarnaast houd je er ook nog een leuk centje aan over. Mocht jij ook kleding op de beurs willen verkopen meld je dan aan via www.beurs-bennekom.nl.

Ik ben er zeker te vinden, jullie ook? Of hebben jullie nog kleren die jullie graag willen verkopen? Laat het me dan weten.

Hoe kun je besparen op kinderkleding?

zelf-kleding-reparerenDe vraag van iedere moeder: “Hoe kun je besparen op kinderkleding zonder het spaarvarken van je kind te kapot te slaan?”

De economische crisis treft ons bijna allemaal. Hogere vaste lasten, verhoogde btw-tarieven, het geld vliegt je portemonnee uit. Op een boel zaken valt te besparen. Zo ook op de kleding van je kinderen. Hier volgen een paar tips en trucs. Denk bijvoorbeeld eens aan ruilen.

Organiseer met je vriendinnen eens een avondje waar je de kinderkleding die je overhebt, meeneemt. Iedereen kan dan iets leuks uitzoeken en kan de garderobe van de kinderen weer bijvullen. Leuk om weer iets nieuws te hebben dat je weer kunt combineren met dingen die je nog hebt hangen. Tegelijkertijd is het een gezellig avondje om weer eens bij te kletsen.

Een andere tip is het zelf maken van kinderkleding. Dit is niet aan iedereen gegeven natuurlijk. Je moet wel een béétje handig zijn. Maar aan de andere kant, de naaimachines van tegenwoordig hebben heel veel functies en zijn helemaal niet zo duur meer. Zo is het niet zo moeilijk meer. Op de markt kun je leuke stofjes kopen.

Ontdek de crea Bea in jezelf! Een andere praktische truc is ‘tegen het seizoen in’ te kopen. Dit houdt in dat jij je slag slaat als de uitverkoop op zijn hoogtepunt is en de kleding voor een prikkie de deur uit gaat. Zwemkleding bijvoorbeeld kan je dan bijna voor niets kopen. Of wat dacht je van een paar leuke shorts of t-shirts? Neem voor de zekerheid wel een grotere maat. Je kleine meid of jongen is volgend seizoen natuurlijk wel weer een stukje groter gegroeid. Natuurlijk is tweedehands kinderkleding ook een prima alternatief voor nieuwe kleding. En je bespaart meestal wel de helft in vergelijking met nieuwe kleding.